Van den Boog geeft toelichting: ‘Adidas-strepen op schouder’

In zijn column in de nieuwe Ajax Kick Off en op Ajax.nl heeft algemeen directeur Rik van den Boog meer duidelijkheid gegeven over de drie strepen van Adidas, die komend jaar op het Ajax-shirt. De strepen komen op de schouder en niet op de mouw van het shirt.

‘Een belangrijke stap in de goede richting is het optimaliseren van onze sponsorcontracten. Zo werken we goed samen met AEGON en adidas. Samenwerkingsverbanden om trots op te zijn. Met onze kledingsponsor hebben we al jaren een zeer goede relatie. Voor een voetbalclub op het hoogste niveau is dat belangrijk. Iedereen herkent adidas aan de drie strepen op de kleding en op de schoenen. Wie goed oplet en verder denkt, kan ook goed voetbal herkennen aan drie strepen. De spelers van AC Milan, Real Madrid, Liverpool en Chelsea dragen de strepen zichtbaar op hun tenue. Ajax speelt al jaren met de strepen in uitwedstrijden in Nederland en in alle Europese duels’.

Op de schouder
‘Geheel op onze eigen manier introduceren wij de strepen ook op het thuisshirt voor komend seizoen. De strepen komen niet op de hele mouw, zoals her en der wordt beweerd, maar op de schouder. Bij de keuze hebben we samen met adidas diverse afwegingen gemaakt. Er is met respect naar het shirt gekeken. Ajax heeft een fantastisch en vooral herkenbaar shirt, dat moet zo blijven. Er is gewikt en gewogen waarbij het hart en het gevoel sprak, en dat moest in harmonie komen met het gezonde verstand, dus onze ambitie, aldus Rik van den Boog.

Related posts