Ajax veegt de vloer aan met Willem II: 7-0

Ajax heeft zondagmiddag in de eigen Amsterdam ArenA de vloer aangeveegd met een bijzonder zwak Willem II. Bij rust stond er al een 5-0 op het scorebord. Na de thee kwamen daar nog twee doelpunten van Luis Suárez bij, waardoor Ajax de grootste overwinning van dit seizoen boekte: 7-0. De zege betekent eveneens een evenaring van de grootste winstpartij die de Amsterdammers ooit boekten tegen Willem II.

Kijk hier voor het exclusieve fotoverslag van dit duel

Vooraf had trainer Alfons Groenendijk nog gemeld dat zijn ploeg voor de overwinning zou gaan in Amsterdam, maar van die tekst bleek bijzonder weinig waar te zijn. De Tilburgers presteerden bijzonder zwak in de ArenA en hadden geluk dat doelman Maikel Aerts wel een aardige dag beleefde waardoor dubbele cijfers uitbleven.

Marco van Basten had ervoor gekozen om de vormloze Miralem Sulejmani te vervangen door Dario Cvitanich en dat bleek een goede keuze te zijn. De Argentijn opende al na anderhalve minuut de score nadat hij door Suárez vrij voor Aerts was gezet. Acht minuten later bediende Cvitanich met een gave voorzet Eyong Enoh, die met een geplaatste kopbal de marge verdubbelde. Cvitanich volgde zijn voorbeeld door eveneens raak te knikken, waarna Suárez (strafschop) en Urby Emanuelson (schot van dichtbij) de 5-0 russtand op het scorebord plaatsten.

Ajax bleef de tweede helft gretig en hoopte aan het doelsaldo te kunnen werken. Aerts wilde echter niet meewerken aan de plannen van de hoofdstedelingen en redde spectaculair op pogingen van onder andere Enoh en Jan Vertonghen. Op de pogingen van Suárez had de goalie echter geen antwoord. De Uruguyaan rondde eerst een fraaie solo af met een hard schot en complementeerde vervolgens zijn hattrick met een tweede benutte strafschop. Angelo Martha had Suárez even daarvoor neergehaald in het strafschopgebied en was met een rode kaart richting de kleedkamer vertrokken.

Of Ajax nu daadwerkelijk zo superieur speelde of dat Willem II uitermate zwak was moet de komende twee weken blijken als Ajax achtereenvolgens naar PSV op bezoek moet en vervolgens waarschijnlijk dan kampioen AZ in de ArenA treft.

Ajax-Willem II 7-0 (5-0)
2. Darío Cvitanich 1-0
10. Eyong Enoh 2-0
20. Darío Cvitanich 3-0
36. Luis Suarez 4-0 (pen.)
45. Urby Emanuelson 5-0
69. Luis Suarez 6-0
82. Luis Suarez 7-0 (pen.)

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 51038
Kaarten:
Geel: Kargbo (Willem II)
Rood: 82. Martha (Willem II)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Rob Wielaert (’46 Toby Alderweireld), Oleguer, Jan Vertonghen, Eyong Enoh, Ismail Aissati, Vurnon Anita (’57 Rasmus Lindgren), Luis Suarez, Darío Cvitanich (’64 Miralem Sulejmani), Urby Emanuelson

Opstelling Willem II:
Aerts, Wau, Van Eijden (’46 Martha), Biemans, Swinkels, Messoudi, Kargbo, Boutahar (’46 Vorthoren), Musampa, Demouge, Mourad

Related posts