Gestion Copa Amsterdam: Ajax loot Chelsea, Guadelajara en FCNH

Ajax–Chelsea FC en AZ –Real Madrid CF zijn de meest in het oog springende wedstrijden bij de vijfde editie van de Gestion Copa Amsterdam. Ajax neemt het in poule A verder op tegen FCNH en Chivas Guadelajara. De Gestion Copa Amsterdam zal worden gespeeld tijdens het Pinksterweekend, op 30/31 mei en 1 juni, op Sportpark Sloten in stadsdeel Slotervaart, Amsterdam.

Frank de Boer, trainer van Ajax A1 en assistent-bondscoach en Karel Bonsink (trainer van FCNH) verrichtten de loting in de studio van RTV Noord-Holland. De Boer voorziet een zwaar toernooi voor zijn ploeg: “Wij kunnen onze borst nat maken. Maar goed, als je het toernooi wilt winnen, moet je met iedere tegenstander afrekenen”, aldus De Boer die blij is het toernooi tegen Chelsea te mogen openen. “Schitterend om af te mogen trappen tegen een tegenstander van dit kaliber.”

Volgens Ajax coach Frank de Boer kan fysieke kracht tijdens het toernooi wel eens de doorslag gaan geven. “Wij hebben fysiek niet de sterkste ploeg. In eerdere wedstrijden tegen Mexicanen en Engelsen hebben wij het zeer moeilijk gehad door de lengte en kracht van onze tegenstanders.” De Amsterdammers zijn van plan om met het sterkst mogelijke elftal naar Sportpark Sloten te komen. “Vanaf het begin van het seizoen heb ik met Danny Blind afgesproken dat wij met het beste elftal komen. Dit betekent dat er ook jongens van het tweede elftal mee zullen doen. Wij gaan er alles aan doen om dit prachtige toernooi te winnen.”

Ook Bonsink was zeer tevreden over de getrokken balletjes: “Voor ons is het natuurlijk fantastisch om tegen dat soort ploegen te mogen spelen. Dan gaat echt voor al mijn spelers een droom in vervulling. We hebben niets te verliezen dus we kunnen er vol voor gaan.”

Idols
De selectie voor het team van Bonsink is vanaf vrijdag 17 april weer te volgen op RTV Noord-Holland. In een reeks van idols-achtige uitzendingen worden de 860 spelers die zich voor het team hadden ingeschreven dan terug gebracht naar twintig. Zij gaan vervolgens de strijd aan met Ajax, Chelsea en Chivas Guadelajara.

De tweede poule bestaat uit AZ, Real Madrid, Rosenborg en Watford. De Spanjaarden gelden in deze poule als favoriet, maar zullen moeten waken voor het technisch zeer vaardige AZ en het fysiek sterke Rosenborg en Watford.

Related posts