Vertonghen moet zich terugvechten

Jan Vertonghen lijkt dit weekend opnieuw genoegen te moeten nemen met een plaats op de reservebank. De Belgische middenvelder, die voor zijn hamstringblessure altijd zeker was van een plekje bij de eerste elf, is het slachtoffer geworden van een elftal dat goed op elkaar ingespeeld is geraakt. “Jan moet zich nu proberen te onderscheiden tijdens de trainingen en invalbeurten”, zei Marco van Basten op de website van zijn werkgever.

Vertonghen was maandenlang zeker van een basisplek, maar raakte geblesseerd in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Zijn vervangers presteerden vervolgens opmerkelijk goed, waardoor Van Basten niet teveel wil wijzigen. In de aankomende thuiswedstrijd tegen Willem II lijkt de coach daarom weer te beginnen met Eyong Enoh en Vurnon Anita op het middenveld en Oleguer en Rob Wielaert in het hart van de defensie.

“Dit zijn moeilijke keuzes”, zei Van Basten, die enkel geen beroep kan doen op Kennedy Bakircioglu, Gabri en Dennis Gentenaar. “Het is de consequentie van het goede spel van de anderen.” De oefenmeester verwacht een zwaar duel in de eigen Amsterdam ArenA: “Willem II is een lastige, fysiek sterke tegenstander. Wij moeten zondag zorgen dat we geen punten morsen.”


Bron: voetbalzone.nl

Related posts