Van Basten: ‘Ajax is gegroeid in dit seizoen’

Ajax speelt aanstaande zondag in de Amsterdam ArenA tegen Willem II. Eerder dit seizoen was de uitwedstrijd tegen de Tilburgers het eerste duel voor Ajax. Dat duel ging toen met 2-1 verloren. Van Basten heeft er desondanks veel vertrouwen in dat Ajax zondag de drie punten in eigen huis kan houden.

De oefenmeester meent namelijk dat zijn ploeg veel gegroeid is vergelijken met de start van het seizoen. ”Er is heel wat gebeurd sinds die wedstrijd,” doelt Van Basten op de wedstrijd in Tilburg. ”Inmiddels hebben we veel meer ervaring. We hebben als team de afgelopen maanden te maken gehad met teleurstellingen, maar we hebben ook mooie dingen beleefd.”

Van Basten vindt dat zijn ploeg vooral voetballend veel vooruit gegaan is. ”Op het voetbalgebied zijn we duidelijk gegroeid. Met name het balbezitgedeelte is duidelijk beter geworden,” vindt de coach.

De trainer laat verder weten dat Willem II ondanks de lage positie op de ranglijst niet onderschat mag worden. ”Willem II is een lastige, fysiek sterke tegenstander. Wij moeten zondag zorgen dat we geen punten morsen.”

Tegen de Brabanders kan Van Basten over een wedstrijdfitte selectie beschikken, op Mitchell Donald, Gabri en Dennis Gentenaar na. ”Het is prettig om weer meer keuze te hebben,” zegt Van Basten, die tegen Willem II hoogstwaarschijnlijk Jan Vertonghen opnieuw aan de kant houdt.

Verder keek Van Basten nog even vooruit naar de komende weken. Dat sluit Ajax de competitie af met thuiswedstrijden tegen AZ en Twente en speelt het uit tegen PSV en Sparta Rotterdam. ”PSV uit is heel lastig,” meent Van Basten. ”En AZ thuis zal ook niet zo maar gewonnen worden. We moeten ons de komende tijd door blijven ontwikkelen en zorgen dat we op een goede manier met iedere wedstrijd omgaan.”


Bron: ajax.nieuwslog.nl

Related posts