Suarez: ‘Ik blijf nog een seizoen bij Ajax’

Luis Suarez heeft intern binnen Ajax aangegeven nog een jaar langer bij de club te willen blijven. Zaakwaarnemer Daniel Fonseca bracht onlangs een bezoek aan de Arena en beide partijen spraken de intentie uit dat Luis nog een jaar langer in Amsterdam blijft.

Algemeen directeur Rik van den Boog is daar zeer content mee. ‘Dat is precies wat wij willen, spelers een of twee jaar langer hier houden. Wij proberen volgend jaar kampioen te worden mét Luis’. Mooie woorden van een Algemeen directeur die net aan het roer staat. Wij als trouwe aanhang weten eigenlijk wel beter. Werden die mooie woorden ook niet gesproken over Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar?. Van den Boog weet ook dat er grenzen zijn binnen Ajax. ‘Stel dat een club gigantisch wil betalen, dan zeggen wij: Liever niet. Maar aan dat Liever niet zit wel een grens en die ligt bij de speler zelf. Als die speler zich enorm kan verbeteren, is hij qua wetgeving altijd vrij om te gaan. Wij kunnen alleen vroegtijdig verlengen’.

Ajax wil in de toekomst spelers een contract laten tekenen waarin zij afzien van hun grondrechten waardoor zij geen vertrek kunnen forceren bij sportieve en financiele positieverbetering. Het is maar de vraag of spelers daar wel trek in hebben want zoals Van den Boog in bovenstaand bericht citeert, ‘Als een speler zich enorm kan verbeteren is hij qua wetgeving altijd vrij om te gaan’. Duidelijk is dat Ajax grenzen gaat zoeken om spelers langer vast te houden.

Bron: VI.nl

Related posts