Van den Boog: ‘Geen breedte-aankopen meer’

Algemeen directeur Rik van den Boog laat in de nieuwe papieren uitgave van Voetbal International, waarin hij een kijkje geeft in de plannen en visie van Ajax, weten dat Ajax geen breedte-aankopen meer zal doen voor de selectie. ‘Wij zoeken het niet in een enorm grote spelersgroep. In plaats van veel A-contracten gaan we meer besteden aan de contracten van de jeugd, vanaf zestien jaar dus. Spelers zullen we op die leeftijd al vastleggen met driejarige contracten. Aankopen voor de breedte, dat zullen we niet meer doen. We zullen eerst in onze eigen jeugd kijken, pas daarna bij andere clubs. Als er een speler gaat, ligt er een schaduwplan. Voor acht plekken in ons elftal is het mogelijk om eigen jeugd te laten doorstromen. En er zijn dus maar een paar uitzonderingsposities waarvoor we de markt op zouden moeten.’

.

Related posts