Cohen geeft uitleg over evaluatiepunten afkoelingsperiode Ajax-feyenoord

Op 18 februari besloten de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam in overleg met Ajax, Feyenoord en de KNVB tot een afkoelingsperiode van twee jaar. Gedurende deze twee jaar zullen geen fans worden toegelaten van de bezoekende clubs wanneer Ajax en Feyenoord elkaar op het veld treffen. Na de afkoelingsperiode zullen alle partijen evalueren, waarna er mogelijk weer bezoekende fans welkom zijn. Zijn de partijen niet tevreden, dan loopt het verbod voor de bezoekende fans nog drie jaar door. Het was onduidelijk wat er dan geëvalueerd moet gaan worden na twee jaar (als er toch geen bezoekende fans aanwezig mogen zijn. AjaxLife legde deze vraag voor aan burgemeester Cohen. Het antwoord werd deze week ontvangen:

De drie evaluatiepunten:
1. Supportersgroepen van Ajax en Feyenoord mogen elkaar de komende jaren niet treffen. Niet op wedstrijddagen en niet daarbuiten. Dit geldt voor alle wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax. (dus inclusief jeugd- en beloftenelftallen).

2. Er vinden op wedstrijddagen tussen Ajax en Feyenoord een incidenten plaats waarbij sprake is van openlijke geweldpleging tegen personen of goederen (in het bijzonder tegen de politie of handhavers van orde in stadions)

3. Er mogen geen kwetsende spreekkoren worden geuit die bedreigend zijn voor individuen of die verwijzen naar de jodenvervolging of de Tweede Wereldoorlog.

bron: Ajaxlife.nl

Related posts