Belgen willen geen risico nemen met Nederlandse scheidsrechters

Afgelopen weekend floot de Belg Verbist de wedstrijd Roda JC-Ajax. Een topper blijkt hij niet want door zijn vooroordelen tegen Luis Suarez onthield hij Ajax twee zuivere penalties. Nederlandse scheidsrechters hoeven echter voorlopig ook niet te hopen op een avontuurtje bij onze zuiderburen. In België wil men namelijk niets aan het toeval overlaten nu de titelrace tussen Anderlecht en Standard Luik richting een climax lijkt te gaan. Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen maakte bekend dat de kampioensgegadigden in hun resterende wedstrijden geen Nederlandse arbiter hoeven te verwachten. “We willen onze eigen mensen op Anderlecht en Standard zetten”, zo verklaarde Jeurissen in diverse Belgische media.

“Het zou van weinig geloof in onze eigen refs getuigen, mocht ik Nederlandse refs in deze fase van de competitie laten voorgaan op eigen mensen.” Voor de Luxemburgse Alain Hamer, die ook dikwijls wordt ingezet in de Champions League, wordt echter wel een uitzondering gemaakt. Blijkbaar is hij wel betrouwbaar genoeg en de Oranje-fluitisten niet.

“We willen nu echt geen risico meer lopen nu het er in de laatste zes partijen echt om gaat spannen”, vervolgt Jeurissen. Met nog zes speeldagen te gaan in de Jupiler Pro League delen Standard en Anderlecht de koppositie met 61 punten. De Brusselse ploeg kan op dit moment op een beter doelsaldo leunen.

Related posts