Aissati: ‘Oleguer is de beste aankoop van Ajax, een echte leider’

Ismaïl Aissati weet wat het team van Ajax ontbeert: leiding van binnenuit. Waar hij in zijn tijd bij PSV de kleedkamer deelde met mannen als Phillip Cocu, André Ooijer en Alex, mist Ajax dit soort spelers. “We hebben er maar een: Oleguer. Dat is een echte topper,” zegt Aissati tegenover Sportweek.


De kritiek op de Catalaanse verdediger is volgens Aissati volledig onterecht. “Oleguer is Ajax’ beste aankoop. Als je ziet hoe belangrijk hij is in de kleedkamer, hij is echt een leider. Hij was alleen ander voetbal gewend bij FC Barcelona. Daar hoefde hij alleen maar te verdedigen.”

Heel vreemd vindt Aissati het dan ook niet dat Oleguer heeft moeten wennen aan de speelstijl van Ajax. “Xavi kwam de ballen halen, zelf kwam hij nooit over de middenlijn. Dan vind ik dat je als middenvelder zo’n speler moet helpen door elke bal te willen hebben. Zodat hij ook opties heeft. Oleguer is net nieuw, stel je op hem in, help hem.”

Inmiddels speelt Oleguer een stuk beter, heeft hij zich opbouwend verbeterd en is hij soms zelfs gevaarlijk op de helft van de tegenstander. “Dat bedoel ik nu met de teamgedachte, help elkaar. Laat elkaar beter spelen. Verdedigers willen makkelijk de bal kwijt, aanvallers willen graag goed ingespeeld worden, dus moeten alle middenvelders de bal willen hebben. Dan krijgt iedereen vertrouwen.”
Aissati vervolgt: “Die samenhang ontbrak in het begin van het seizoen. Het gaat nu beter, maar het is jammer genoeg wel te laat.”

Bron: AjaxLife.nl / Sportweek

Related posts