Aanklager stelt onderzoek in naar wangedrag Roda fans

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld naar het wangedrag van een groep Roda-supporters. Afgelopen zondag werden er tijdens het duel tussen Roda JC en Ajax namelijk tientallen kuipstoeljes achter doel van Kenneth Vermeer afgebroken. De keeper van Ajax besloot de laatste drie minuten op de rand van het zestienmetergebied te gaan staan. “Ik wilde voorkomen dat ik een stoel of aansteker op mijn hoofd zou krijgen”, verklaarde de sluitpost.

Vermeer had ook even contact met de Belgische scheidsrechter Verbist. “Ik heb hem gezegd gewoon te laten doorspelen, omdat ik vind dat je zulke relschoppers nooit hun zin moet geven”, aldus de doelman. “Maar als ik had moeten duiken in het vijfmetergebied had ik een probleem gehad, dan had ik een stoeltje moeten ontwijken.

Related posts