Leonardo: ‘Pas een oordeel over mij vellen als ik tien volledige wedstrijden op rij speel

Leonardo kwam zondag vanwege ziekte niet in actie voor Ajax. De supersub, die snel duidelijkheid wil over zijn toekomst en in de belangstelling staat van het Griekse Panathinaikos van trainer Henk ten Cate, hoopt onder zijn coach Marco van Basten nog steeds op meer basisplaatsen. ‘De trainer maakt zijn eigen keuzes en doet natuurlijk wat hij goed vindt. Ik wil altijd spelen, maar soms weet de trainer het beter,’ aldus de 25-jarige Braziliaan in Ajax Life.

De in Rio de Janeiro geboren Leonardo de Vitor Santiago vindt ook dat men nog geen goed oordeel over hem kan vellen. ‘Ik ben niet helemaal honderd procent. Ik doe telkens een halfuurtje of drie kwartier mee en bijna nooit negentig minuten, terwijl ik hele wedstrijden spelen juist fijn vind. Daar word ik sterker van. Ik vind het moeilijk in te schatten hoeveel beter ik zou kunnen. Er valt pas echt een oordeel over mij te vellen als ik tien volledige wedstrijden op rij speel.’

Bron; Sportweek

Related posts