Keizer bijt terug naar Van den Boog: ‘Hij oordeelt over me maar kent me niet eens’

Piet Keizer heeft vandaag gereageert op de uitspraken van Ajax-directeur Rick van den Boog afgelopen week in diverse interviews. Volgens Van den Boog is Keizer een club-icoon maar kan hij niets toevoegen aan het huidige Ajax. Keizer reageert furieus: ‘Ik heb Van den Boog slechts één keer kort gesproken en de hand geschut toen ik hem tegenkwam op het secretariaat. Hij kent mijn mening over voetbal dus helemaal niet. Hij weet niets van mijn visie, dus kan hij nooit zelf bedacht hebben dat er bij Ajax geen behoefte is aan mijn kennis. Dat hebben anderen hem verteld en hij heeft dat voor zoete koek aangenomen. Zeer typerend voor de huidige cultuur bij Ajax’, aldus Keizer.

Ook Johan Derksen oordeelt in zijn nieuwe column hard over Van den Boog. “Ajax-directeur Rick van den Boog presteerde het in NRC Handelsblad de ereleden Johan Cruijff en Piet Keizer te kleineren”. Volgens Derksen ziet Van den Boog de toegevoegde waarde niet om hen weer binnen te halen bij Ajax. Derksen schrijft echter meer over de nieuwe directeur:

“Van den Boog is iemand die het wiel van de sterke man in de organisatie kiest. Hij legt uit dat Marco van Basten verantwoordelijk is voor het eerste elftal en het beloftenteam, en het aan- en verkoopbeleid bepaalt. Van den Boog vindt het geweldig, hij noemt de samenwerking zelfs waanzinnig, omdat Van Basten streeft naar perfectie en hij openstaat voor alles wat hij nog kan leren. Van den Boog, die blijkbaar niets meer kan opsteken van Cruijff en Keizer, komt over als een gemotiveerde mentor van de leergierige Ajax-coach.”

Related posts