Column Menno Pot: ‘Het Legioen gaat met pensioen!’

Om beurten verdedigen Feyenoorder Jurryt van de Vooren en Ajacied Menno Pot de eer van hun club in de columntwist ‘De Klassieker’ op NuSport.nl. Ditmaal weer de beurt aan Menno:

Beste Jurryt,

Geen zorgen: ik ga je niet uitlachen om wat er gisteren in Volendam is gebeurd. Dat zou flauw zijn. Bovendien verklootte ook Ajax het dit seizoen tegen ‘Het Andere Oranje’. In de competitie liep het twee keer met een sisser af, maar ze wipten ons wel uit de beker. Sterke tegenstander, dat Volendam. Dat wil zeggen: voor onze clubjes.

Nee, jullie nederlaag aan de Dijk was bepaald niet het belangrijkste Feyenoord-nieuws van de week. Veel zorgwekkender voor jullie waren de onderzoeksresultaten van het onderzoeksbureau GfK Panel Services Benelux uit Dongen, in samenwerking met adviesbureau Between-us. Eén van de conclusies: de Feyenoord-aanhang vergrijst!

Toekomst
Feyenoord-fans zijn oververtegenwoordigd in de leeftijdsgroep 55+ en ondervertegenwoordigd in de groep 12 tot 19 jaar. Ik wil maar zeggen: als wij Ajacieden weer eens in een lamgeslagen Kuip zitten te zingen dat Het Legioen met pensioen is, dan is dat niet zomaar een pesterig spreekkoortje, maar een wetenschappelijk onderbouwde voorspelling voor de niet zo heel verre toekomst.

Lees hier verder…

Related posts