Suárez wordt moe van scheidsen die fluiten op reputatie: ‘Ik krijg toch geen strafschop’

Strafschoppen en Luis Suárez. Het blijft voor verhitte discussies zorgen. De aanvaller maakte in het uitduel met Roda JC (1-2 winst) een doelpunt, maar had mogelijk na twee valpartijen in het strafschopgebied nog twee keer met zijn naam op het scorebord kunnen verschijnen. Volgens Súarez zelf is de kans dat hij een strafschop meekrijgt in Nederland aanzienlijk kleiner geworden.

“Het eerste moment was een honderd procent penalty”, vertelde Suárez na afloop. “Ik kreeg hem alleen niet, omdat ik een slechte reputatie heb. Ook het tweede moment had bestraft moeten worden. Ik had alleen de indruk dat ik de scheidsrechter nooit kon overtuigen. Dat was ook de reden dat ik niet ging liggen. Heeft geen zin: ik krijg de penalty toch niet, hooguit geel. En daar heb ik er al meer dan genoeg van gehad.”

Marco van Basten gaf eerder dit seizoen aan dat hij kon leven met de eigenschappen van zijn pupil. “Als Luis laat zien dat hij beslissend is, kan ik als trainer met zijn trucen leven”, vertelde de coach over hun relatie. “Zes gele kaarten in het begin, dat was niet effectief en daar maak ik dan een punt van. Sindsdien gaat het op dat vlak goed en kun je wat mij betreft de positieve kanten eruit lichten.”

Belg
de scheidsrechter vandaag was Verbist: een Belg. Maar ook in België is de reputatie van Suarez bekend. Dat Suarez vandaag tot twee keer een zuivere penalty werd onthouden toont de zwakte van een slechte scheidsrechter want: een reputatie of niet; een pingel is een pingel!

Related posts