Luxeprobleem voor Van Basten: ‘Aissati onomstreden’

Na ruim anderhalve week van interlandwedstrijden wordt de clubcompetitie weer hervat. Ajax speelt zondagmiddag tegen Roda JC en trainer Marco van Basten heeft een luxeprobleem op het middenveld.

Voordat de internationals van Ajax zich door heel Europa en door Zuid-Amerika begaven, won de ploeg met ruime cijfers van NAC en speelde gelijk tegen Olympique Marseille. Ajax zat in een goed ritme dat zondag weer opgepikt dient te worden bij degradatiekandidaat Roda JC. ,,Bij Roda JC zijn veel problemen rond de fusie. Wij moeten ons daar niet veel aan aantrekken en zorgen dat we geen punten verspelen in de strijd om de tweede plek”, aldus de trainer die het gros van zijn spelers donderdagmiddag en vrijdagochtend binnen zag druppelen. Luis Suarez en Bruno Silva voegden zich vrijdag als laatsten bij de vrijwel fitte selectie en fietsten het tijdsverschil uit het lijf. ,,Iedereen is heel uit de interlands gekomen”, aldus van Basten. ,,Alleen Urby Emanuelson heeft last van zijn knie, maar ik verwacht geen problemen voor zondag.”

Dat betekent dat Van Basten een luxeprobleem heeft. Vooral op het middenveld. ,,Ja, daar heb ik veel keuzes. Jan Vertonghen en Gabri zijn weer fit. Het is afwachten wie ik opstel. Een reden om te veranderen is dat de jongens die nu terug zijn het goed hebben gedaan, maar een reden om niet te veranderen is dat het de laatste wedstrijd ook goed ging. Never change a winning team. Morgen hebben we nog een training en dan zullen we ‘mooie’ belissingen nemen.”

Ismaïl Aissati is in elk geval al zeker van een basiplaats, wilde Van Basten alvast verklappen. ,,Hij is onomstreden, verkeert in bloedvorm. We voetballen makkelijker met hem in de ploeg, er komt rust in het spel. Hij heeft een grote inbreng en veel effect op de ploeg.”

Behalve wedstrijdgerelateerde vragen, kwam ook een aantal andere zaken aan de orde tijdens het persmoment. Zo reageerde Van Basten op het feit dat hij niet meer hoofdverantwoordelijk is voor de scouting en de jeugdopleiding. Rik van den Boog zei hierover vorige week op deze site: ‘ All vrij snel na mijn komst bleek uit gesprekken met Marco dat hij, in tegenstelling tot wat iedereen denkt, helemaal niet de baas over alle voetbalzaken wil zijn. Dus daar heb ik wat in geschoven. De onderdelen waar hij Danny voor heeft aangenomen zoals scouting en de jeugdopleiding, blijven bij Danny. En Danny voert nog steeds het proces van aan- en verkoopbeleid uit. Die zaken vallen nu direct onder mij en niet meer onder Marco.’
De trainer zelf legde het nog even uit: ,,Alles werd mijn kant op geschoven, maar het zou wel teruggedraaid worden. Maar dat moment werd steeds weer vooruitgeschoven. Daar heb ik mee ingestemd om de rust te bewaren. Nu onder Rik is het teruggeddraaid.”

bron: ajax.nl

Related posts