Seedorf hoopt nog steeds op Oranje

Clarence Seedorf heeft Oranje nog niet vergeten. De middenvelder van AC Milan hoopt stiekum nog steeds op een invitatie van bondscoach Bert van Marwijk. Dat laat de net 33-jarige speler weten in een interview op de website van de Wereldvoetbalbond FIFA.

Dankzij de 4-0 overwinning op Macedonië van woensdagavond kan de champagne koud. Nog slechts één punt is Oranje verwijderd van deelname aan het toernooi in Zuid-Afrika. Seedorf heeft nog steeds hoop dat hij ooit nog eens zijn rentree kan maken in Oranje. ‘Ik speel de laatste jaren steeds sterker en heb er ook meer plezier in dan tien jaar geleden’. De middenvelder kent de bondscoach niet persoonlijk maar lijkt dat geen probleem te vinden. ‘Bert van Marwijk kent ongetwijfeld mijn kwaliteiten en ik hoop dat hij mij een kans geeft op een nieuwe start. Op dit moment speelt er niet echt iets concreets, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het in de toekomst gaat gebeuren’, aldus Clarence Seedorf.

Marco van Basten selecteerde Seedorf tijdens zijn bondscoachschap voor het eerst voor de oefeninterland Nederland-Engeland op 15 november 2006, wegens een blessure van Wesley Sneijder. Op 13 mei 2008 bedankte Seedorf voor Oranje zolang Van Basten bondscoach zou zijn. Van Basten haalde volgens Seedorf niet het beste in hem boven. Tot op heden speelde Seedorf 86 interlands, waarin hij elf keer het doel wist te vinden.

Bron: Partnersite Voetbalzone.nl

Related posts