Ajax zoekt interne vervanger geblesseerde Rob Witschge

Ondanks dat velen dachten aan een 1 aprilgrap heeft assistent-trainer Rob Witschge wel degelijk zijn linkerachillespees gescheurd. Gevolg is dat trainer Marco van Basten het voorlopig zonder Witschge moet doen en intern op zoek gaat naar een vervanger. “Het is duidelijk dat Rob in elk geval tot het einde van het seizoen niet op het trainingsveld zal staan en in de Arena kan komen,” reageert een Ajax-woordvoerder tegenover De Telegraaf. “Op korte termijn wordt overlegd hoe dit probleem zal worden opgelost, waarbij in eerste instantie in de eigen organisatie wordt gekeken.”

Van Basten heeft wat dat betreft, in samenspraak met het technische kader uiteraard, keuze te over. Jong Ajax-trainer Adrie Koster bijvoorbeeld, bekend met een groot deel van de groep en geregeld aanwezig tijdens gezamenlijke trainingen van het eerste en Jong Ajax. Kosters assistent Aron Winter is ook geen onbekende van Van Basten.

Frank de Boer is ook een optie nu het Nederlands elftal voorlopig toch geen verplichtingen heeft en al nagenoeg zeker is van plaatsing voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Bovendien is de rol van De Boer bij het eerste elftal de laatste maanden toch al uitgebreid. Dit tot groot genoegen van de spelers.

Bron: AjaxLife

Related posts