Kraker pc Jaakke 4 juni voor de rechter

De voormalig werknemer van het weekblad Voetbal International, die vertrouwelijke stukken uit de computer van oud-Ajax-voorzitter John Jaakke zou hebben ontvreemd, moet op 4 juni voor de rechter verschijnen, zo meldt De Telegraaf vanochtend. De strafzaak ‘computerdiefstal’ dient in Amsterdam.

VI citeerde uitgebreid uit het toen nog te publiceren ‘rapport Coronel’ en publiceerde liefst vijf versies van de ontslagbrief van algemeen directeur Maarten Fontein. De informatie bleek niet – zoals eerst werd verondersteld – afkomstig van een tipgever, maar onrechtmatig verkregen door een toenmalige databankredacteur van het tijdschrift, die Jaakkes pc kraakte.

Jaakke én Ajax hebben zich als benadeelden ‘gevoegd’ in de strafzaak van het openbaar ministerie tegen de databankredacteur (privépersoon; niet VI), waardoor zij een partij worden in het proces en het makkelijker is om schadevergoeding te krijgen.

Zie ook eerdere berichten:
11-09-2008: Ajax reageert verheugd op nieuws computervredebreuk; VI zwijgt in alle toonaarden
11-09-2008: Werknemer VI op non-actief na computerinbraak Ajax

Related posts