Ajax wil na dit seizoen niet verder met Slijngard

Ajax heeft besloten de optie in het contract van Donovan Slijngard niet te lichten, zo heeft de zaakwaarnemer van de 21-jarige verdediger; Alex Kroes, woensdagavond tegenover Ajax Showtime laten weten..

Hierdoor is de linksback, die momenteel verhuurd is aan Sparta, in de zomer transfervrij. Ajax had tot 1 april de mogelijkheid om het contract middels de optie te verlengen. Vorig jaar was Blind nog positief over Slijngard: ‘Het zegt wel iets over een speler als hij onze hele jeugdopleiding heeft doorlopen’, zei de technisch manager destijds toen hij het contract verlengde voor een seizoen met de optie voor meerdere jaren. Ook zei Blind vorig jaar nog: ‘Dit contract maakt duidelijk dat Ajax in Donovan gelooft’.

Slijngard werd vorige seizoen al aan FC Groningen verhuurd. Alhoewel hij bij Sparta meer speelminuten maakte, heeft hij de technische staf van Ajax toch niet kunnen overtuigen. Of hij nu bij Sparta tekent is niet bekend. ‘Wij zijn inmiddels in volle gang bezig om te zoeken naar het best mogelijke alternatief voor hem’, aldus zijn zaakwaarnemer.

Bron: AjaxShowtime

Related posts