Luque: ‘Voetballen voor Ajax is makkelijker dan voor Málaga’

Bij Ajax was hij volgens Marco van Basten niet nodig en daarom werd Albert Luque verhuurd aan het Spaanse Málaga. Daar is de vleugelaanvaller momenteel getuige van het beste seizoen uit de historie van de club. “Voetballend vind ik het niveau van Ajax en Málaga nagenoeg gelijk”, is het opvallende verhaal van Luque in Voetbal International.

Promovendus Málaga draait mee in de subtop van de Primera División en heeft uitzicht op Europees voetbal. “Natuurlijk heeft Ajax individueel sterkere voetballers, met Luis Suarez, Gregory van der Wiel, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen”, zegt Luque. “Maar in de Eredivisie staat Ajax op de derde plaats en de gedeelde vijfde plaats van Málaga in de Primera División is niet minder. Want de Spaanse competitie is veel sterker dan de Nederlandse. In alle eerlijkheid: voetballen voor Ajax is makkelijker dan voor Málaga.”

De 31-jarige aanvaller had al eerder aangegeven dat hij graag in zijn vaderland wilde blijven, maar weet nog niet wat de plannen van Ajax zijn. “Ik heb nog niets van de club vernomen”, zegt Luque. “Nú gaat het op sportief vlak goed. Als ik eerlijk ben heb ik in het buitenland niet het niveau gehaald van vijf, zes jaar geleden bij Deportivo La Coruña. In Spanje kom ik beter tot mijn recht. Hoe dat komt? Pff, misschien heb ik toch mijn familie en vrienden om mij heen nodig. Met hen in de buurt rendeer ik kennelijk toch beter.”

Zie ook eerdere berichten:
12-02-2008: Door Ajax verhuurde Albert Luque wil het liefst bij Malaga blijven
21-01-2009: Luque: ‘Ajax dankbaar voor verhuur’
21-10-2008: Ajax heeft Albert Luque aangeboden aan feyenoord
02-10-2008: Blessure valt mee: Luque slechts één duel uit de roulatie
29-09-2008: Verhuurde Luque bij Málaga in de lappenmand

Related posts