Ontslag trainer Brugge maakt weg vrij voor Koster

Ondanks dat de Blgische club in alle toonaarden otkent dat Adrie Koster in beeld is als nieuwe trainer van Club Brugge worden de geruchten steeds hardnekkiger dat een overgang van de trainer van Jong Ajax naar Brugge aanstaande is. Vandaag werd een van de obstakels verwijderd: de huidige trainer van Club Brugge; Mathijssen, werd de laan uitgestuurd. Of de club zich nu snel gaat melden bij Koster, moet blijken.

Club Brugge staat momenteel derde met tien punten achterstand op koploper Anderlecht. ‘De progressie waarop we hoopten, is er niet’, zo weerlegt de voorzitter van Club Brugge tegenover Sporza de beslissing om Mathijssen weg te sturen. ‘We hebben onze ambities de afgelopen twee jaar niet kunnen waarmaken. Dat we niet doorgaan met Mathijssen, heeft dus te maken met de resultaten. Ik ga Jacky niet met de vinger wijzen, maar onze supporters mogen iets meer verwachten.’

Over wie de nieuwe trainer gaat worden wil de voorzitter niets kwijt: ‘We zoeken een trainer die zich kan aanpassen aan het huidige Club Brugge”. Dat Koster een geschikte kandidaat zou zijn blijkt uit zijn toevoeging: ‘We zoeken iemand die dus goed met jonge spelers kan werken.’

zie eerdere berichten:
23-.03-09: Ploegsma: ‘Wel contact tussen Koster en Brugge’
19-.03-09: ‘Club Brugge ontkent interesse in Adrie Koster’
19-03-09: ‘Club Brugge meldt zich voor Koster’

Related posts