‘Onbegrijpelijk wat Van Basten doet; Maarten moet criticasters nu de mond snoeren’

Bondscoach Bert van Marwijk riep Maarten Stekelenburg op voor het Nederlands elftal, ook al verloor de doelman bij Ajax zijn basisplaats aan Kenneth Vermeer. In de komende WK-kwalificatieduels met Schotland en Macedonië mag Stekelenburg voor het oog van heel voetbalminnend Nederland bewijzen dat híj de beste doelman is.

Hans van Breukelen leeft met Stekelenburg mee. “Ik heb ook meegemaakt dat ik het Nederlands elftal werd uitgeschreven”, vertelt de voormalig Europees kampioen. “Maar Rinus Michels hield vertrouwen in me. Het was me daarom veel waard hem terug te betalen en ik neem aan dat Maarten hetzelfde wil. Hij moet deze wedstrijd aangrijpen als grandioos moment om zijn criticasters de mond te snoeren. De bondscoach, de spelers én Edwin van der Sar staan pal achter hem. Edwin noemde hem eerder zijn meest logische opvolger. Klaar. Maak daar gebruik van!”

Onbegrijpelijk
“Als ik bondscoach was, zou ik Maarten ook opstellen. Natuurlijk”, benadrukt de oud-doelman in De Telegraaf. “De argumenten van Van Marwijk kloppen voor honderd procent. Maarten is nog steeds de beste keeper, is het compleetst en bezit de meeste ervaring. Door zijn blessures heeft hij een mindere periode gehad, maar dan kun je hem niet zo maar laten vallen. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat Marco van Basten dat bij Ajax wél heeft gedaan. Al zal hij daar zijn redenen voor hebben.”

Mentaliteit
“Als Maarten onder deze situatie gebukt gaat en fouten maakt, is het een mentale kwestie”, zegt Piet Schrijvers op zijn beurt zaterdag in de ochtendkrant. “Het keepen verleer je namelijk niet in vijf weken. Het gaat nu niet om kwaliteit, maar komt aan op mentaliteit. Maarten moet nu denken: ‘Ik krijg de kans van Van Marwijk en zal heel Nederland laten zien dat ik de beste ben.’ Met die over-mijn-lijkgedachte kan hij zelfs Van Basten weer aan het twijfelen brengen.”

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts