Ajax A1 aan kop na zege op Willem II

Ajax A1 heeft de thuiswedstrijd tegen Willem A1 met 4-0 gewonnen en stijgt hierdoor naar de eerste plaats op de ranglijst. AZ A1 heeft net zoveel punten als Ajax, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Bob de Klerk had zaterdag alleen de leiding over Ajax A1 omdat Frank de Boer zaterdagavond als assistent van bondscoach Bert van Marwijk op de bank zit bij Nederland – Schotland. ,,Het was een hele sterke wedstrijd van onze kant”, aldus De Klerk. ,,Ik moet de ploeg een compliment maken. We speelden met ontzettend veel passie en gedrevenheid.”

Een hoofdrol in de wedstrijd tegen Willem II was weggelegd voor Geoffrey Castillion. De aanvaller maakte liefst drie doelpunten en was ook bij de andere Ajax-treffer betrokken. In de elfde minuut opende hij de score door een strafschop te benutten die werd toegekend na een overtreding op aanvoerder Tom Overtoom. In de 34ste minuut gaf Florian Jozefzoon voor vanaf rechts. Castillion maakte een handig overstapje waarna Roly Bonevacia (terug na een knieblessure) raak schoot: 2-0.

Drie minuten later gleed Castillion alweer de derde Ajax-treffer binnen. Na rust, in de 65ste minuut, bepaalde hij op aangeven van Jozefzoon de eindstand op 4-0. ,,Toen heb ik hem er maar meteen uitgehaald”, zei De Klerk. ,,Want hij had nog een klein beetje last van zijn lies, dus wel wilden geen risico nemen.”

Na de vierde treffer werd Ajax iets slordiger in de afwerking, maar met de ruime overwinning was iedereen op de Toekomst meer dan tevreden. De Klerk: ,,We doen hele goede zaken vandaag. Andere ploegen hebben nog wel wedstrijden in te halen, maar die moeten ze eerst maar zien te winnen.”

Opstelling Ajax A1:

Marco Bizot; Mitch Apau, Johan Kappelhof, Tayfun Candan, Lorenzo Burnet; Florian Jozefzoon, Tom Overtoom, Rodney Sneijder; Roly Bonevacia (66. Daan Brinkman), Geoffrey Castillion (65. Jarchino Antonia) , Lorenzo Ebecilio (78. Jeffrey Dekker).

Overige uitslagen Zaterdag 28 maart :

Ajax Jeugd

Ajax A1 – Willem II A1 4-0
Ajax A2 – Quick A1 6-1
NAC B1 – Ajax B1 4-5
Zeeburgia B1 – Ajax B2 3-6
IJsselmeervogels C1 – Ajax C2 afgelast
Haarlem D1 – Ajax D1 1-5
FC Omniworld D1 – Ajax D2 2-0
Haarlem D2 – Ajax D3 1-4
Ajax E1 – NVC D1 4-0
Ajax E2 – Volendam D10 4-0
Ajax E3 – FC Abcoude E1 5-3

Ajax Amateurs :

Spakenburg 1 – Ajax Zaterdag 1 2-0
GVVV 2 – Ajax Zaterdag 2 3-1
Ajax Zaterdag 3 – Argon 2 0-3
Ajax Veteranen – Kon. HFC Veteranen 8-1

Bron: Ajax.nl

Related posts