Ajacieden winnen met Nederland B van Jong Duitsland; Ook onder 19 wint

Nederland B heeft de oefenwedstrijd tegen Jong Duitsland overtuigend met 0-4 gewonnen. Eljero Elia (2x), Nordin Amrabat en Ricky van Wolfswinkel zorgden voor de treffers. Ajax-doelman Kenneth Vemeer keepte de eerste helft en werd na de rust vervangen door Piet Velthuizen. Aanvoerder Robbie Wielaert en Urby Emanuelson speelden de hele wedstrijd. Siem de Jong deed de gehele tweede helft mee. Vooral Emanuelson kon terugkijken op een sterke wedstrijd.

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar, met Daley Blind in de basis, won vrijdagmiddag in een oefenduel van Servië met 1-4. De formatie van KNVB-coach Wim van Zwam had de hele wedstrijd het heft duidelijk in handen. ,,Tegen een aardige ploeg is dit een heel goed resultaat.” Marko Vejinovic (penalty), Nacer Barazite(2x) en Serhat Koç waren de doelpuntenmakers aan Nederlandse zijde. ,,Dat Marko scoort was bijzonder voor hem”, wist Van Zwam. ,,Hij is geboren in Servië en heeft nog steeds een dubbel paspoort.”

Dinsdag oefent Onder 19 opnieuw tegen een Oost-Europese opponent. In Rosmalen is Roemenië de tegenstander. Dat duel begint om 19.00 uur op het complex van de plaatselijke OJC.

Related posts