UEFA maakt naam van omkoping verdachte club bekend

De UEFA kondigde vanochtend groot aan vandaag bekend te maken welke club de bond verdenkt van omkoping bij een van de Eurpese bekertoernooien (zie bericht), Iedereen wachte vervolgens vol spanning af maar de uiteindelijke onthulling van de bond blijkt die van een klein cluppie uit Macedonië: FK Pobeda. De voorzitter van de club en een speler zijn in staat van beschuldiging gesteld, zo is te lezen op de site van de UEFA.

De wedstrijd waarbij sprake is van omkoping volgens de UEFA is het duel op 13 juli 2004 in de eerste voorronde van de Champions League tussen Pobeda en het Armeense FC Pijoenik. De beschuldigingen zijn gebaseerd op rapportages uit de gokindustrie en verklaringen van getuigen.

De UEFA brengt de zaak voor de eigen tuchtcommissie. De behandeling vindt plaats op 17 april.

Related posts