Bryan Roy: ‘Het wordt tijd dat er weer een linksbuiten doorbreekt bij Ajax’

Tegenwoordig is hij trainer van de C2 van Ajax, maar ooit was Bryan Roy een flitsende vleugelspeler in het eerste elftal van Ajax. Volgens Roy wordt het weer eens tijd dat er een linksbuiten uit de jeugdopleiding doorbreekt. Bij Ajax traint Roy dus de C2. “Ik ben nu zeven jaar coach”, aldus de voormalig aanvaller tegenover Goal.com. “Het is geweldig om de mogelijkheid te hebben je ervaring door te geven aan de volgende generatie. Ik heb zelf ook in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld, dus ik weet precies welke kwaliteiten een speler van deze club nodig heeft, zowel op technisch als tactisch gebied.”

“We hebben momenteel een paar goede vleugelspelers, maar die zijn pas tussen de tien en veertien jaar en hebben dus nog tijd nodig”, aldus de voormalig speler van onder meer Foggia en Nottingham Forrest. “Eigenlijk was ik de laatste linksbuiten die vanuit de jeugdopleiding bij het eerste terecht kwam, dus het wordt tijd dat er een opvolger komt.”

Over de prestaties van Ajax 1 dit seizoen zegt Roy het volgende: “Kampioen worden wordt wel heel erg moeilijk. Hopelijk kwalificeren we ons voor de Champions League, dat is nu het doel.”

Bron: Goal.com

Related posts