Titel komt in zicht bij Jong Ajax

Vanavond speelt koploper Jong Ajax tegen het vorige week gedegradeerde Jong RKC Waalwijk. Opvallendste Ajacied is spits Dario Cvitanich die de plek van aanvaller Darko Bodul heeft ingenomen. Bodul is vrijgesteld in verband met interlandverplichtingen. Dankzij de chauffeur van de spelersbus van Ajax komt dit verslag tot u. Vanuit die spelersbus, zeg maar de skybox, zag uw reporter dat Dario Cvitanich de bal binnenkopte, 0-1. Ajax ging goed en fel van start tegen het dramatisch slechte RKC. Niet voor niets zijn de beloftes van de Brabantse club vorige week al rechtstreeks gedegradeerd. In de 20e minuut kwam Ajax goed op stoom over rechts, maar de voorzet van Javier Martina werd tot corner gekopt. In de 25e minuut kon Cvitanich een hele mooie individuele actie over links net niet bekronen, omdat hij onderuit geschoffeld werd op de rand van het strafschopgebied. In de 27e minuut werd Jong RKC voor het eerst echt gevaarlijk, maar het schot van spits Johan Voskamp ging maar net naast. In de 37e minuut keurde de scheidsrechter een feilloos ingeschoten vrije trap af wegens vermeende buitenspel, omdat Leonardo de bal nog zou hebben aangeraakt. Een minuut later stond het alsnog 2-0 voor de Amsterdammers door wederom een treffer van Cvitanich. Onachtzaamheid in de verdediging van Ajax zorgde op slag van rust voor de aansluitingstreffer van Jong RKC. Dino Peljto scoorde de 1-2.

Coach Adrie Koster stuurde zijn elftal ongewijzigd uit de kleedkamer. Jong Ajax zinde de aansluitingstreffer helemaal niet en ging door waar het de eerste helft was opgehouden, met pressie te zetten op de verdediging van RKC Waalwijk. In de 55e minuut verliet Robbert Schilder aangeslagen na een overtreding het veld en kwam Danilo binnen de lijnen. Vooral Evander Sno en Javier Martina speelden weer puike duels, met vaart en creativiteit. nIn de 69e minuut werd Leonardo vervangen door Daylon Claasen. Vier minuten later zorgde Siem de Jong voor de 1-3. Martina deed goed voorbereidend werk, zette voor, maar in de kluts kreeg Cvitanich de bal niet voor zijn goede voet. De Argentijn legde terug op De Jong, die vanaf een meter of 20 loeihard binnen schoot. in de 81e minuut maakte Voskamp voor RKC nog 2-3, maar een minuut later werd Siem de Jong in het strafschopgebied door de RKC-keeper onderuit geschoffeld. De scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip te leggen en de doelman een gele kaart te geven. Cvitanich maakte zijn derde van de avond en bepaalde daarmee de eindstand op 2-4. Jong Feyenoord versloeg met dezelfde cijfers Heerenveen, waardoor Jong Ajax op zijn vroegst pas in Eindhoven op 20 april tegen Jong PSV kampioen kan worden.

Bron: Highlow.nl