Teleurgestelde Stekelenburg mag voorlopig niet weg

Maarten Stekelenburg krijgt tot dusver nog geen toestemming van Ajax om naar een andere werkgever uit te kijken. De eerste doelman van het Nederlands elftal, die in de Amsterdam zijn basisplaats heeft verloren aan Kenneth Vermeer, zal eerst moeten afwachten hoe de onderhandelingen tussen de club en zijn concurrent verlopen. Pas daarna zal Ajax beslissen of er medewerking wordt verleend.

“We snappen dat Stekelenburg teleurgesteld is, hij is tenslotte de doelman van Oranje”, vertelt manager technische zaken Danny Blind in Sportweek. “Maar we willen volgend seizoen over minimaal één goede keeper beschikken. Dat Maarten zegt weg te willen, vinden we niet onbegrijpelijk. Maarten heeft nog een driejarig contract, maar de verbintenis met Kenneth loopt volgend jaar zomer af.”

Ondanks het feit dat Marco van Basten zijn vertrouwen in hem heeft uitgesproken, wil Vermeer inzake zijn in 2010 aflopende contract geen overhaaste beslissingen nemen. De afspraak om op 15 mei om de tafel te gaan met Ajax zal niet vervroegd worden. “In de voetballerij kunnen dingen snel veranderen. Wij kijken pas na het seizoen waar Ajax mee komt”, vertelde zaakwaarnemer Winnie Haatrecht eerder in het weekblad.

“Met Kenneth hem gaan we pas in mei om de tafel”, bevestigt Blind de gesprekken. “We kunnen dus niet bij voorbaat al zeggen ‘Maarten, jij mag weg’. Laat duidelijk zijn dat we hem nog steeds een prima keeper vinden. Zo iemand verkoop je niet voor een appel en een ei.” De verbintenis van de 26-jarige Stekelenburg, die zestien interlands speelde, in de Amsterdam ArenA loopt nog door tot de zomer van 2012.

Related posts