Incident met laserpen op wedstrijdformulier: boete dreigt

In de wedstrijd tegen Olympique Marseille, waarin het jarige Ajax uitgerekend in de 109e minuut de fatale tegengoal incasseerde, krijgt mogelijk een vervelend staartje. Scheidsrechter Florian Meyer legde het duel in de eerste helft even stil, omdat er vanaf de tribunes met een laserpen op de spelers werd geschenen.

De Duitser vermeldde het incident op het wedstrijdformulier, hetgeen zo goed als zeker een boete van de UEFA zal betekenen.

Overigens werden vorige week door Marseille aanhangers ook laserpennen gebruikt. Tijdens de wedstrijd was goed te zien dat Miralel Sulejmani bij het nemen van een corner gehinderd werd door zo’n pen. Ook supporters op het uitvak in MArseille werden lastig gevallen met zo’n pen. Van die incidenten zijn echter geen melding gemaakt waardoor Marseille aan een boete ontsnapt. Ajax lijkt nu wel de pineut en zal waarschijnlijk de onverlaat die het ding hanteerde proberen te achterhalen via videobeelden om de eventuele boete op hem te verhalen.

Related posts