Halfjaarcijfers Ajax: 5,5 miljoen winst

Ajax heeft de halfjaarcijfers bekend gemaakt van het boekjaar 2008/2009. Hierbij heeft de club een winst gemaakt van 5,5 miljoen euro. Bovendien is de netto omzet van de Amsterdamse club met 11,8 procent gestegen.

De winst is mede te danken aan de verkoop van Klaas Jan Huntelaar aan Real Madrid. Ook het feit dat Ajax de poulefases van de UEFA Cup heeft overleefd heeft hieraan meegedragen. Het saldo vergoedingssommen bedraagt 9,3 miljoen euro positief in vergelijking met dezelfde periode in 2007.

Het operationele resultaat is 2,3 miljoen euro negatief. De netto omzet van Ajax in de eerste helft van dit boekjaar steeg met 11,8 procent naar 35,4 miljoen euro. Daarnaast namen de ‘lonen, salarissen en sociale lasten’ met 400.000 euro toe. Die post neemt inmiddels twintig miljoen euro van het budget in beslag. Ajax heeft momenteel een eigen vermogen van 71,1 miljoen euro. De satellietclub van Ajax in Zuid Afrika, Ajax Cape Town, heeft een positief netto resultaat geboekt van 1,3 miljoen euro.

Related posts