Ex-Ajacieden Pienaar en McCarthy opgeroepen voor Bafana Bafana

De ex-Ajacieden Steven Pienaar en Benni McCarthy maken weer eens deel uit van het nationale team van Zuid Afrika. Bondscoach Joel Santana heeft beide spelers opgenomen voor de vriendschappelijke oefenduels met Noorwegen(28 maart) en Portugal(31maart).

Pienaar maakt momenteel een uitstekende periode door bij het Engelse Everton. Na zijn vertrek bij Ajax kon de middenvelder niet echt slagen bij het Duitse Borussia Dortmund. Een vertrek naar Everton bracht in het begin ook niet veel goeds voor de kleine Zuid Afrikaan. Het Engelse uitgaansleven leek de kleine middenvelder wel te bevallen. Een opstootje in een pub zorgde er echter voor dat Pienaar opgepakt werd en even leek de carriere van de Zuid Afrikaan in het slop te geraken. Toch wist Pienaar zich te hervinden en koos weer voor het beroep waar hij goed in is, voetballen. Na wat blessureleed is Pienaar momenteel helemaal terug op de velden en is wekelijks uitblinker bij Everton.

Benni McCarthy
Ook Benni McCarthy maakt weer deel uit van de Zuid Afrikaanse selectie. De ex-Ajacied kwam na zijn periode bij Ajax uit voor diverse clubs. Via Celta de Vigo en FC Porto belande hij in 2006 bij het Engelse Blackburn Rovers. Daar speelde de spits tot nu toe 87 wedstrijden in het eerste elftal en wist hij 33 keer het net te vinden.

‘Bafana Bafana’ speelt in de aanloop naar het Wereldkampioenschap in eigen land niet louter oefenduels, omdat het ook nog in de race is voor een plek op de African Nations Cup van volgend jaar. De laatste dagen van maart en eerste dagen van april zijn echter ingeruimd voor WK-kwalificatie, waardoor de Zuid-Afrikanen zich beperken tot oefenen.

Related posts