Fans slaags bij Amstelstation

Supporters van Olympique Marseille en Ajax zijn aan het begin van de avond met elkaar op de vuist gegaan bij het Amstelstation. Daarbij zijn over en weer rake klappen gevallen, maar de politie had de situatie snel onder controle.

Ajax speelt vanavond in de Uefacup tegen Olympique Marseille,
en de hele week al worden er op internet door de fans bedreigingen geuit. Burgemeester Cohen had dan ook extra veiligheidsmaatregelen afgekondigd. Ook vanmiddag dreigde er een confrontatie; op de Martelaarsgracht probeerde beide supportersgroepen elkaar te ontmoeten, maar de politie kon op tijd tusenbeide komen.

Fans van Marseille werden door de ME opgevangen en gescheiden gehouden van Ajax-supporters. De Fransen zijn in bussen gezet en naar de Arena vervoerd. Agenten hadden eerder op de dag ook al tientallen slag- en steekwapens gevonden en in beslag genomen bij het doorzoeken van de bussen van supporters van voetbalclub Olympique Marseille. 11 Fransen werden gearresteerd. Op het parkeerterrein P2 bij de ArenA worden de laatste franse fans door de politie en de ME gefouilleerd.

In het gebied rond de Arena is de noodverordening van kracht en de politie kan preventief fouilleren. Hetzelfde geldt voor het gebied rond de Metro richting de Arena. Maar ook in de binnenstad werden de voorbijgangers gefouilleerd. De politie vond in totaal 73 wapens in de bussen aan, waaronder gasbusjes, messen en ploertendoders.

Bron: AT5

Related posts