Van Marwijk belt opnieuw Van der Sar maar nu tevergeefs

Bondscoach Bert van Marwijk heeft een vergeefse poging gedaan Edwin van der Sar terug te laten keren bij het Nederlands elftal, zo meldt het AD. De voormalig doelman van Ajax blijft bij zijn besluit dat hij Oranje eenmalig heeft geholpen en keert niet meer terug.

“Tegen beter weten in heb ik nog eens gebeld”, zegt Van Marwijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik vind dat normaal gezien de huidige omstandigheden aan het keepersfront. Destijds had ik al met Edwin afgesproken dat het hoofdstuk Oranje wat hem betreft afgesloten is. Ik wist zijn antwoord nu van tevoren al, maar ik heb toch gebeld.”

Van Marwijk komt tot het telefoontje door de problemen in het huidige keepersgilde. “Maarten Stekelenburg, Henk Timmer, Michel Vorm, Piet Velthuizen en Kenneth Vermeer hebben allemaal hun verhaal. Ze zijn ziek of geblesseerd geweest. En in het geval van Vermeer heb je het over een keeper die pas net eerste man is bij zijn club. “

Voorlopig Stekelenburg
Voorlopig kiest de bondscoach voor Stekelenburg in de goal, ondanks zijn reserverol bij Ajax. “Ik houd bij Oranje nu aan Stekelenburg vast, om een paar redenen. Ik vind dat hij van alle keepers op dit moment de meeste potentie heeft. Als je alle keepers analyseert is hij ook het sterkst voor zijn goal. En hij heeft de meeste ervaring op internationaal niveau. Zijn nadeel is dat hij nu niet meer keept bij Ajax, maar ik reken op zijn geldingsdrang. Oranje is een mooie kans voor hem. Hij kan sterker uit deze moeilijke periode komen.”

Related posts