Cohen bang voor rellen

De gemeente Amsterdam en de politie zetten alles op alles op de voetbalwedstrijd Ajax-Olympique Marseille woensdagavond rustig te laten verlopen. De politie heeft aanwijzingen dat er ongeregeldheden kunnen ontstaan rondom de match in de Amsterdam Arena, meldde de gemeente dinsdag.

Om rellen te voorkomen zijn woensdag extra veiligheidsmaatregelen van kracht. Zo hebben gemeenten en politie twee risicogebieden aangewezen – in de binnenstad en rondom het stadion- waar publiek preventief kan worden gefouilleerd. Verder is een forse politiemacht op de been.

Confrontaties
Tijdens de wedstrijd Olympique Marseille-Ajax vorige week in Frankrijk zijn er confrontaties geweest tussen supporters van beide clubs. De Franse aanhang ging de Ajax supporters te lijf met stokken en ijzeren staven. Op diverse voetbalsites staan oproepen tot vergelding.

Cohen overweegt zelfs, wanneer er ongeregeld ontstaan 5 jaar lang alle Fransen te weren uit Amsterdam.

Related posts