Gabri niet op tijd fit voor De Graafschap

Ajax lijkt aankomende zondag een probleem te hebben wat betreft het middenveld en in de verdediging. Na het uitvallen van Rasmus Lindgren, die een hersenschudding overhield aan het treffen met Marseille, lijkt nu ook Gabri niet op tijd fit voor de wedstrijd tegen De Graafschap.

Voor Marco van Basten zal het dus een hele puzzel worden om een goed elftal op de been te brengen in het competitieduel tegen de superboeren. Naast Gabri zal de coach ook niet kunnen beschikken over Vertonghen en Van der Wiel. Laatste is geschorst vanwege zijn gele kaart tegen Ado den Haag. Mogelijk laat trainer Marco van Basten met het oog op het volgende duel met Olympique Marseille toch andere spelers ritme opdoen.

Van Basten focust zich in de nationale competitie op de tweede plek, die al enige weken in het bezit is van FC Twente. ‘Dat wordt nog een aardig gevecht maar ik schat onze kansen toch hoger in. Dat wij nu te maken hebben met geschorste en geblesseerde spelers is natuurlijk jammer maar daarom hebben wij ook een uitgebreide selectie. De jongens die nu hun kans krijgen moeten die ook pakken. De UEFA Cup-wedstrijden zijn vooral ook goed om ervaring op te doen. Dat is ook gunstig voor de komende maanden en jaren’, aldus Van Basten

Related posts