Ajax A1 wint voor het eerst dit jaar

Ajax A1 heeft de eerste zege in de competitie behaald na de winterstop. De laatste overwinning dateerde van begin december toen Ajax PSV versloeg. Deze zaterdag won de ploeg met 1-0 van FC Twente/Heracles.

Ajax en Twente probeerden allebei vanaf het begin vroeg druk te zetten en trainer Frank de Boer kon tevreden constateren dat zijn ploeg er voetballend af en toe goed uitkwam. In de vierde minuut kon Ajax via de gelegenheidsspits Lorenzo Ebicilio op doel schieten, maar de keeper stond goed geposteerd. Negen minuten later pakte Johan Kappelhoff een ‘verstandige’ gele kaart, door een overtreding te maken waardoor hij een Twentse invasie richting Ajax-doel voorkwam. Twente had het betere van het spel en kreeg in de 27ste minuut de beste kans van de eerste helft. Mitch Apau bracht echter op de doellijn redding.

In de tweede helft liet De Boer Tom Overtoom in de kleedkamer achter, de middenvelder is net hersteld van een week ziek zijn, en bracht Tayfun Candan voor hem in de plaats. ,,We gingen op dezelfde voet door, alleen had ik een paar tactische elementen aangedragen waar ze op moesten letten om onder de druk uit te komen. Dat lukte eigenlijk direct”, analyseerde De Boer. Candan verscheen prompt alleen voor de keeper, maar had net te weinig kracht om de doelman te verschalken. In de 53ste minuut moest Ajax met tien man verder toen Randel Shakison een doorgebroken speler neerhaalde. ,,En net als elke keer als we met tien man kwamen te staan, ging het goed. Wij gingen 4-4-1 spelen en lieten hun het spel maken. Daar wist Twente geen raad mee.”

De beloning voor het harde werken kwam in de 65ste minuut. Marvin Zeegelaar was op een meter of 25 neergehaald. Ebicilio schoot de bal uit de toegekende vrije trap keihard binnen. Vier minuten later beleefde Ajax hachelijke momenten in het eigen strafschop bij een scrimmage voor het doel, maar de paal en Bizot voorkwamen de gelijkmaker. Ajax kreeg zelf nog kansen op meer en zag drie minuten voor tijd ook een speler van Twente met een rode kaart vertrekken toen Zeegelaar hard van achteren werd neergehaald.

,,Dit is een zwaarbevochten zege. Iedereen deed mee, we hebben als team gewerkt”, besloot Frank de Boer tevreden.

Opstelling Ajax A1:
Marco Bizot; Mitch Apau, Ricardo van Rhijn, Johan Kappelhof, Randel Shakison; Jarchino Antonia (77. Geoffrey Castillion), Tom Overtoom (46. Tayfun Candan), Rodney Sneijder; Florian Jozefzoon (53. Daan Brinkman), Lorenzo Ebicilio, Marvin Zeegelaar

Related posts