Politiemacht verwelkomt Ajax-fans in Marseille

Zo’n zeshonderd Ajax-supporters druppelen vandaag Marseille binnen voor de Uefa Cup-wedstrijd vanavond tussen de plaatselijke Olympique en ons aller Ajax. De Franse autoriteiten hebben de ontmoeting als risicowedstrijd bestempeld en er zijn daarom honderden politieagenten op de been. Ze zijn bedacht op ongeregeldheden na de dubbele ontmoeting tussen Marseille en FC Twente eind vorige maand. Zowel in Marseille op 20 februari als een week later in Enschede braken voorafgaand aan de wedstrijd relletjes uit.

Een dronken Enschedeër sloeg in Marseille een agent met een fles op zijn hoofd en werd daarvoor veroordeeld tot een half jaar cel. Bij vechtpartijen tussen de twee supportersgroepen in Enschede verrichtte de Twentse politie elf aanhoudingen. Voor zover wij weten is het vooralsnog rustig momenteel in de Zuid-Franse stad…

Related posts