NOS werkt aan internetstream Olympique Marseille – Ajax

De NOS onderzoekt de mogelijkheden om de eerste twintig minuten (of meer) van Olympique Marseille – Ajax via een stream op haar website aan te bieden. “We kunnen alleen niet zeggen: dat willen we, dus we doen het. Het hangt samen met de rechten,” vertelt een woordvoerster van de NOS desgevraagd tegenover AjaxLife.nl.

Overigens hoeven Ajacieden ‘slechts’ de eerste twintig minuten van Marseille – Ajax te missen, blijkt nu. Kort na negenen zendt de NOS eerst de hoogtepunten van de gemiste minuten uit, daarna wordt voor het vervolg live overgeschakeld.

Op de vraag of de NOS begrip kan opbrengen voor het onbegrip onder de Ajacieden, antwoordt de zegsvrouw: “Nou ja, het zijn fans hè. Soms valt het schaatsen ook wel eens tegelijk met een tennispartij. Dat kunnen we niet tegelijk uitzenden en dan zullen er eveneens teleurgestelde gezichten zijn.”

Hoewel de NOS het uitdelen van de bosjes bloemen na de 1500 meter pootje over voor mannen laat schieten, geeft de woordvoerster aan het schaatsen toch wel heel belangrijk te vinden. “Bovendien is er sprake van een finale ten opzichte van een duel in de achtste finale. In het geval van het WK schaatsen en Ajax proberen we beide op de best mogelijke manier uit te zenden. Alleen zijn we gedwongen om te kiezen, want we hebben slechts één zender tot onze beschikking.”

Bron: AjaxLife.nl

Related posts