NOS gaat inderdaad stream Marseille-Ajax uitzenden maar vreest overbelasting

Ajax-fans kunnen donderdag ook de eerste twintig minuten van Olympique Marseille – Ajax live volgen, zo heeft de NOS laten weten tegenover de SVA. De publieke zender zal via haar digitale thuis een stream van de wedstrijd aanbieden. Op televisie wordt pas na negen uur live overgeschakeld naar Marseille omdat er in Vancouver het WK schaatsen wordt gehouden.

Toch is de NOS er niet helemaal gerust op dat de stream goed te volgen is. De capaciteit van internet is namelijk nog altijd beperkt. Bij plotselinge piekbelasting kan het daardoor gebeuren dat websites compleet onbereikbaar worden. Het maximale aantal gelijktijdige kijkers dat de NOS ooit heeft gehad op een livestream ligt rond de 100.000. Dat was op 21 augustus tijdens de Olympische Spelen: de waterpolo-finale van de vrouwen. Een extreme piek. Maar ik sluit niet uit dat we donderdag ook dit soort aantallen gaan zien en dan is er wel een probleem.

de kans dat het mis gaat is voor de NOS geen reden om dit donderdag dan maar niet te doen. ‘Het op zeker spelen en vermijden van risico heeftnog nooit tot innovatie geleid en we hebben het afgelopen jaar de grenzen van het internet wel vaker verkend. We gaan gewoon aan de slag de komende dagen om te kijken hoe we zoveel mogelijk kijkers zo goed mogelijk kunnen bedienen donderdagavond’, aldus de NOS in een reactie op de weblog van de zender.

Bron: AjaxLife.nl

Related posts