Enoh en Anita wel in selectie; Sno en Bakircioglu niet

Eyong Enoh is fit genoeg om te kunnen spelen tegen Olympique Marseille. De middenvelder die het duel met ADO Den Haag aan zich voorbij liet gaan en een vraagteken was voor het UEFA Cup-duel, is door Marco van Basten in de selectie opgenomen. De coach zag Enoh vandaag met succes de laatste test afwerken. Ook Vurnon Anita, die afgelopen zondag ontbrak in Den Haag wegens een heupblessure, is fit en zit in de wedstrijdselectie.


De aanwezigheid van de twee middenvelders is een behoorlijke opsteker voor Van Basten, daar hij geen beroep kan doen op Gabri, Siem de Jong en Jan Vertonghen. Het trio zit nog in de lappenmand en reist niet mee naar Frankrijk. Omdat Enoh en Anita weer kunnen spelen vond Van Basten het niet nodig om Evander Sno mee te nemen. De middenvelder maakte tegen ADO een slechte indruk en is gepasseerd.

In de voorhoede ontbreekt opvallend genoeg de naam van Kennedy Bakircioglu. De rechtsbuiten, die in de vorige ronde tegen Fiorentina nog zo belangrijk was voor Ajax met de enige treffer uit in Florence, kampt met een pijntje en is zodoende buiten de selectie gelaten. Leonardo, de held van de return tegen Fiorentina, zit wel bij de groep. Ook Dario Cvitanich, net terug van een blessure, stapt in het vliegtuig.

De voltallige selectie:
Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, Oleguer, Thomas Vermaelen, Rasmus Lindgren, Urby Emanuelson, Miralem Sulejmani, Ismaïl Aissati, Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Luis Suarez, Dario Cvitanich, Eyong Enoh, Leonardo, Vurnon Anita, Robbert Schilder, Toby Alderweireld en Daley Blind.

Related posts