Wielaert niet tevreden over zichzelf én ploeggenoten

Hij leek met zijn eerste doelpunt voor Ajax heel belangrijk te worden, maar kort na de goal van Rob Wielaert maakte ADO Den Haag gelijk. Omdat de Amsterdammers in het vervolg niets creëerden, bleef het daarbij. Zonde voor Ajax, want zo werden dure punten verloren in de strijd om de tweede plaats.

Wielaert was blij met zijn goal maar de slingers gaan niet uit: “Nee, helemaal niet. Als we nou met drie punten naar Amsterdam hadden kunnen gaan had het misschien zo gevoeld. Maar dit is niet echt een doelpunt waar waarde aan zit. Eigenlijk moet je zo’n wedstrijd na die goal uitspelen. ADO gaat nog opportunistischer spelen. Wij hielden ze ook in de wedstrijd door de bal te vaak in te leveren. Dan blijft ADO erin geloven. Als je het een paar keer goed uitspeelt laat ADO het lopen en kun je zo’n wedstrijd uitspelen. Nu bleef het publiek erin geloven en dus ook de spelers. Dan loop je te snel tegen de 1-1 aan.”

“Meteen na de aftrap was er al een bal waar het niet duidelijk was bij ons. Dan gaat het publiek er achter gaat staan. We wisten dat er weinig te voetballen viel op dit veld, maar dan moet je de bal voorin vasthouden of proberen de tweede bal te winnen. Dat hebben we te weinig gedaan, waardoor je nooit rust vindt.”

Wielaert is allerminst tevreden met zijn eerste maanden als Ajacied: “Ik ben eigenlijk nooit tevreden, dus ook zeker niet over deze eerste twee maanden. Ik denk eigenlijk dat iedereen ontevreden moet zijn over de periode na de winterstop.”

Bron: Goal.com

Related posts