‘Veel clubs waaronder Ajax, Feyenoord, PSV en AZ in de rij voor VVV-speler Honda’

De kans dat Keisuke Honda ook volgend jaar nog voor VVV-Venlo speelt wordt steeds kleiner. De Japanse middenvelder heeft zich in de kijker gespeeld van diverse clubsuit binnen- en buitenland en ziet een transfer naar een Nederlandse topclub wel zitten. Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, NAC Breda en FC Twente zouden de spelmaker van de ploeg uit de Jupiler League stuk voor stuk intensief volgen. Aldus meldt Johan Derksen maandagavond in het praatprogramma Voetbal International. PSV zou vooralsnog de belangrijkste gegadigde zijn om Honda in te lijven.

De interesse van de Brabanders was al bekend, maar volgens Johan Derksen wil de regerend landskampioen nu serieus werk gaan maken van de komst van de linkspoot. Volgens VVV-voorzitter Hai Berden maakt PSV een goede kans.’Keisuke wil graag de stap zetten naar de topvijf in Nederland. AZ vindt hij een mooie club vanwege het aanvallende voetbal, maar hij is ook gecharmeerd van PSV’.

De club uit Eindhoven lijkt snel te moeten gaan handelen, want ook AZ, Ajax en Feyenoord zouden zeer gecharmeerd zijn van de Japanner. Daarnaast volgen NAC Breda en FC Twente Honda en is er vanuit het buitenland belangstelling van Bayer Leverkusen, FC Köln, Fulham en Bolton Wanderers. Een aantal Japanse clubs wil hem terughalen naar zijn geboorteland, maar daar heeft het talent zelf geen trek in.

VVV
Honda ligt na dit seizoen nog twee jaar vast bij VVV, dat dit jaar een grote kans maakt op promotie naar de Eredivisie. ‘We willen niet vóór april gaan praten met geïnteresseerde partijen’, reageerde Berden. ‘Dat is ook de wens van Honda zelf. Hij wil ons eerst kampioen maken en daarna pas een besluit nemen over zijn toekomst’

De 22-jarige Honda is bezig aan zijn tweede seizoen in Limburg nadat VVV hem ruim anderhalf jaar geleden overnam van Nagoya Grampus 8. In de Eredivisie kwam hij in zijn eerste jaar tot veertien competitieduels, waarna hij met zijn werkgever afgleed naar de Jupiler League. Daar gaat het VVV en Honda vooralsnog voor de wind. De ploeg uit Venlo staat bovenaan en de Japanner is met dertien doelpunten uit 27 competitieduels een van de smaakmakers.

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts