Cruijff: ‘Feyenoord kan niet failliet’ Dat is jammer….uhhh logisch!

Goed nieuws in de media voor iedere Ajacied: feyenoord kan de spelers niet meer betalen en de huur is ook een probleem. Feyenoord gaat failliet! Maar kan Feyenoord dan failliet? Als we luisteren naar Johan Cruijff dan kan dat helemaal niet.

Een aantal jaren geleden kampte Real Madrid met een honderden miljoenen schuld. Terwijl ze in Barcelona de vlag al in top hadden was Cruijff nuchter toen hem de vraag gesteld werd of Real Madrid failliet ging. Hij beantwoorde de vraag met een wedervraag. Kun jij je een Spaanse competitie voorstellen zonder Madrid? De verslaggever antwoordde ontkennend. ‘Precies, wist Cruijff’, dan is dat opgelost. En zo gaat dat ook met feyenoord, dat is jammer….uhhh logisch!

Publicitaire waarde
Inmiddels staan er geldschieters klaar om met een bedrag van zestig miljoen euro de ploeg uit het slijk te trekken. Vervolgens is daar de gemeente Rotterdam. feyenoord is belangrijk voor de stad, het voorziet in de ontspanning van de havenlanders en heeft ook een publicitaire waarde voor de stad, al weet niemand meer precies te vertellen wat die waarde dan in hemelsnaam in houdt. Niet zelden springt een gemeente bij om een club uit de modder te trekken en zo zal dat bij feyenoord niet anders zijn.

Maar een harde hand en een keiharde bezem door het zooitje dat zich clubbestuurders noemt is een vereiste. Vandaag nog. Liefst gisteren. Opdat men eindelijk uitgaat van een tekort van zeventien miljoen, in plaats van zich blind te staren op geld dat er toch niet komt. Uiteindelijk worden de centen verdiend op het veld. En het is duidelijk dat het daar niet loopt. Dus wordt het collecteren. Lees de column van Menno Pot: ‘Handje op, kameraden!

Related posts