Ajax-spelers misten supporters: Leonardo wist van niets en kon ze niet vinden

De spelers van Ajax zeggen de steun van de aanhang gisteren tegen ADo behoorlijk gemist te hebben. “Bij het publiek van ADO leven nog meer haatgevoelens dan bij dat van Feyenoord,” aldus Urby Emanuelson tegenover Het Parool. “Dat merk je in het stadion en in de spelersbus op weg naar Den Haag. We hebben heel veel politiebegeleiding. Je voetbalt voor jezelf, voor je eigen team en voor je eigen publiek. Dat publiek had ons vandaag wel kunnen steunen.”

Hoewel de strafmaatregel al drie jaar van kracht is, wist Leonardo van niets: “Ik was onze fans al aan het zoeken tijdens de warming-up, maar ik kon ze niet vinden. Heel jammer.”

Als speler van Jong Ajax maakte de huidige doelman van ADO; Robert Zwinkels, al eens een wedstrijd mee zonder toeschouwers. Of beter gezegd, Zwinkels maakte die wedstrijd juist níet mee. “In 2004 waren op De Toekomst rellen geweest bij Jong Ajax – Jong Feyenoord en Robin van Persie en andere Feyenoorders waren aangevallen door Ajax-fans. De bekerwedstrijd tussen beide clubs werd daarom zonder publiek gespeeld, op een geheime locatie. Ik was destijds geblesseerd, maar zelfs als speler van Jong Ajax was ik niet welkom. Heel droevig. Zonder publiek gaat het eigenlijk nergens over.”

Emanuelson: “Ik heb nog nooit zonder publiek gespeeld, maar dat moeten de minst leuke wedstrijden zijn die je kunt spelen. Als er niemand bij is, valt een hoop weg.” Marco van Basten verlangt van zijn spelers echter dat ze als volleerde professionals onder alle omstandigheden het beste uit zichzelf halen. Dus ook in wedstrijden waarin Ajax geen steun vanaf de tribunes krijgt. “Dat moet niet van invloed zijn.”

Bron: Het Parool

Related posts