Ajax verspeelt punten in Den Haag: 1-1

Ajax heeft zondag aan een van de slechtste optredens van dit seizoen nog een puntje overgehouden. ADO Den Haag hield het gehavende team van Van Basten voor eigen publiek op een gelijkspel (1-1). In de strijd om de tweede plaats lijkt Ajax steeds meer terrein te verliezen.

De wedstrijd in Den Haag was voor het grootste gedeelte niet om aan te zien. Ajax kwam nauwelijks aan uitgespeelde kansen toe en ook Ado wist geen druk te zetten op de defensie van Ajax. Sulejmani was in de eerste helft dichtbij de openingstreffer maar zijn genomen hoekschop werd door doelman Zwinkels net over de lat getikt.

De poging van Ajax-coach Marco van Basten om in de rust wat agressiviteit in zijn ploeg te brengen was waarneembaar, maar ook dat veranderde niks aan het niveau van de wedstrijd. Het duidelijk niet ingespeelde Ajax zocht moeizaam naar een opening in de defensie van de tegenpartij, terwijl de gastheren zich nog altijd gelukkig prezen met het uitdelen van hier en daar een speldenprik. Het venijn zat ‘m tussen de 60ste en de 65ste minuut. Eerst werd een hoge hoge bal in de zestien weggekopt door ADO-verdediger Christian Kum, die het leder echter in de voeten van Wielaert mikte. De Ajax-verdediger twijfelde niet, en had geluk dat zijn schot van richting werd veranderd via het lichaam van Danny Buijs. Daardoor moest Zwinkels het antwoord schuldig blijven 0-1.

Ajax wist vanaf dat moment niet hoe het de wedstrijd op slot moest gooien en maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Wesley Verhoek wist daarvan te profiteren. De Ado speler kon vrij aannemen in de zestien en schoot de gelijkmaker achter Vermeer. Opgezweept door het enthousiaste publiek ging ADO daarna zelfs nog op zoek naar meer, tewijl bij Ajax de kracht ontbrak om de wedstrijd weer in handen te nemen. Tot echte kansen leidde het voorzichtige Haagse offensiefje echter niet. De 1-1 eindstand vormde dan ook een juist afspiegeling van de verhoudingen binnen het veld.


Ado Den Haag-Ajax 1-1 (0-0)
0-1 Wielaert (’60)
1-1 Verhoek (’64)

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 12000
Gele kaarten: Pique, Verhoek (Ado), Sno, v,d Wiel (Ajax)

Opstelling Ado Den Haag:
Zwinkels, Ammi, Derijck, Kum, Pique, Buijs, Immers(Cornelisse/90+1), Rankovic, Knopper(Kahya/86), Hoogendorp, Soltani(Verhoek/63).

Opstelling Ajax:
Vermeer, v,d Wiel, Oleguer, Wielaert, Vermaelen, Sno(Schilder/56), Lindgren, Aissati, Leonardo, Sulejmani, Emanuelson(Cvitanich/69).

Related posts