Column Menno Pot: Het Utrecht-dilemma

Het gaat de laatste tijd weer veel over kwetsende spreekkoren en de vraag of er bij bepaalde risocowedstrijden nog wel supporters van de bezoekende club aanwezig mogen zijn. Niet zo vreemd. Komend weekend staat ADO Den Haag – Ajax op het programma, afgelopen weekend werd FC Utrecht – Ajax gespeeld, en twee weken dáárvoor was het Ajax – Feyenoord. Bij uitstek drie wedstrijden die de burgemeesters van de drie grote steden het liefst voorgoed zonder uitpubliek zouden afwerken, al weten ze dat zed at maar beter niet met zoveel woorden kunnen zeggen.

Het project is bijna voltooid: ADO Den Haag en Ajax laten de komende jaren hun supporters thuis wanneer ze tegen elkaar spelen, en twee weken geleden maakten de heren Cohen en Aboutaleb bekend dat Ajax en Feyenoord dat de komende vijf jaar ook moeten doen. Nu alleen nog even een kutsmoes zoeken om voor wedstrijden tussen Utrecht en Ajax dezelfde sanctie op te leggen. Dan kunnen de heren burgemeesters het glas heffen: dan zijn ze verlost van de zes wedstrijden waar de hoeveelheid haat in kubieke meters het grootst is, de wedstrijden waarin de club uit stad nummer één het opneemt tegen de clubs van de steden twee, drie en vier.

Lees hier verder…

Related posts