NAC zet stap naar tuchtcommissie

NAC Breda heeft besloten naar de tuchtcommissie van de KNVB te stappen om de straf van de voetbalbond aan te kaarten. De Bredase club ontving van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van 15.000 euro boete en het spelen van een duel zonder publiek naar aanleiding van ongeregeldheden in de wedstrijd tegen FC Groningen
Tijdens die ontmoeting staken supporters van NAC vuurwerk af, wat volgens de reglementen van de KNVB verboden is. De bond deed de club echter een schikkingsvoorstel waar men flink van schrok in Breda. NAC kondigde woensdag al aan dat het de zaak liet bestuderen door een advocaat.

Nu meldt de Brabantse vereniging dat het de straf niet accepteert en de vuurwerkzaak wil laten voorkomen bij de tuchtcommissie. Indien NAC de zaak wint, kan het duel tegen Ajax op 22 maart mogelijk alsnog mét publiek worden gespeeld.

Related posts