Stekelenburg maakt zich niet druk om zijn positie

Maarten Stekelenburg is teruggekeerd op het trainingsveld van Ajax. De doelman lag de afgelopen dagen ziek op bed en zag op de televisie hoe zijn vervanger Kenneth Vermeer zowel tegen Fiorentina als afgelopen zondag tegen Utrecht opnieuw een uitstekende indruk achterliet. Marco van Basten zit in zijn maag met het luxeprobleem, maar Stekelenburg maakt zich niet druk.

De doelman kreeg zondag te horen dat Van Basten deze week voor de tweede maal dit seizoen de positie van eerste doelman intern bespreken. “De concurrentie voor wat betreft de positie in de goal is enorm toegenomen naar Stekelenburg toe”, vertelde Van Basten zondag tegen Studio Sport. “We zijn erg tevreden over Vermeer. Donderdag tegen Fiorentina was hij ijzersterk en ook tegen Utrecht heeft hij goed gekeept.”

Stekelenburg wacht het besluit van zijn coach rustig af. “Ik heb geen nieuwe afspraak staan voor een gesprek met de trainer”, zei de keeper in AD/Sportwereld. “Wat kan ik ervan zeggen? Ik was blij met mijn optreden in de eerste wedstrijd tegen Fiorentina. Toen haalde ik weer een goed niveau. En Kenneth was sterk in de return en in Utrecht. Mijn eerste zorg is dat ik weer volledig kan trainen en aansterk. Vervolgens ben ik niet degene die de opstelling maakt.”

De goalie wil zo spoedig mogelijk weer fit worden. “Ik ben hersteld, al heb ik wel een jasje uitgedaan”, zei Stekelenburg. “Normaal weeg ik negentig kilo, nu geeft de weegschaal aan dat ik 4,5 kilo kwijt ben. Ik ben dan ook echt beroerd geweest van dat buikvirus. Nu is het zaak de komende dagen met trainingen en krachtoefeningen weer op mijn normale gewicht te komen. Vervolgens moet blijken hoe ik er voorsta op weg naar de wedstrijd van komend weekeinde tegen ADO Den Haag.”

Bron: Partnersite Voetbalzone.nl

Related posts