Sulejmani: ‘Misschien zijn de verwachtingen soms te hoog’

Met twee assists had Miralem Sulejmani zondag een belangrijk aandeel in de knappe overwinning van Ajax bij FC Utrecht (0-2). De Serviër kon dat succesje wel gebruiken, want de laatste weken had hij flink wat kritiek te verduren gekregen en belandde hij zelfs kort op de bank. “Ik probeer me daar zo weinig mogelijk mee bezig te houden. Ik wil gewoon lekker voetballen”, aldus de aanvaller tegenover FCUpdate.nl.

Sulejmani stond tegen FC Utrecht voor het eerst dit seizoen centraal voorin. Dat was even wennen voor de aanvaller, die de afgelopen maanden als aanvallende middenvelder of linksbuiten speelde. “Bij Heerenveen heb ik ook wel eens centraal voorin gespeeld, maar dat was in een systeem met twee spitsen. Nu stond ik alleen voorin, dat is even aanpassen. Sommige dingen zijn net iets anders, zoals de manier waarop je vrij moet lopen en acties kan maken. Of ik het lastig vind om de ene keer vanaf het middenveld of vanaf links te spelen en de andere keer centraal? Nee hoor. Geen probleem. Als je een goede speler bent, moet je op meerdere posities kunnen spelen. En ik wil een goede speler zijn”, zegt hij met een ondeugende lach.

De laatste weken zat de aanvaller in een flinke dip en verloor hij zelfs kort zijn basisplaats. En omdat concurrenten als Leonardo en Kennedy wél presteerden, nam de druk op Sulejmani toe. Sulejmani’s gezicht betrekt een beetje, als deze kritiek ter sprake komt. “Natuurlijk is het lastig, als je kritiek krijgt”, stamelt hij. “Of de verwachtingen soms te hoog zijn, voor mijn eerste seizoen bij Ajax? Misschien. Maar het is voor mij sowieso nieuw om in zo’n korte tijd, zo veel wedstrijden te spelen. Daar moet ik aan wennen.”

“Dat ik een keer op de bank zat, was niet zo raar”, blikt de Serviër terug op de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, toen hij voor het eerst dit seizoen om sportieve redenen gepasseerd was. “Zoiets hoort er bij, bij zo’n grote club als Ajax. Maar natuurlijk is het soms frustrerend. Want eigenlijk wil ik niet na hoeven denken over kritiek, of dat soort dingen. Ik wil gewoon lekker voetballen. En dat gaat ook steeds beter, tegen FC Utrecht ging het al best goed. Twee assists, dat is prima. Daar ben ik tevreden over. Nu moet ik deze lijn doortrekken”, besluit de kleine aanvaller.

Bron: FCUpdate.nl

Related posts